Welkom bij Pet in the Picture. 

 

 

Pet in the picture stond in de eerste plaats voor fotografie van honden  en paarden. Later zijn hier ook de massages bijgekomen. 

 

Doordat ik merkte dat er een enorme nood was aan massages , ontbrak mij de tijd om nog veel met fotografie bezig te zijn. Daarom heb ik deze momenteel even op hold gezet en  focus ik mij op het ontspannen van honden en paarden. 

 massage

Waarom massage? 

Dieren worden grotendeels geleefd door de mens. Ze kunnen niet kiezen waar ze naartoe gaan, wanneer ze eten, wat ze eten, bij welke dieren ze  samenleven. Hoe goed wij als baasje ook voor hen zorgen, al deze zaken brengen een hoop stress bij onze huisdieren ook al zien we dat niet altijd. 

De ene vertoont overactief of agressief gedrag, de andere slaapt de hele dag of laat het allemaal gebeuren. Voor de meeste van onze huisdieren lukt het gelukkig wel allemaal om hier mee om te gaan.  

Toch is het belangrijk om je dier tijdig rust en ontspanning te geven. Eén van die manieren kan massage zijn. 

Massage heeft niet alleen een positieve invloed op gedrags- en fysieke problemen maar houdt een gezond dier ook in balans. Er moet dus niets mis zijn om je hond te laten masseren, net zoals bij mensen.

Daarnaast is het ook belangrijk een goede warming-up en cooling down te geven aan onze actieve honden. Ze moeten presteren zoals atleten en we moeten hen dus ook behoeden voor blessures. Oudere honden blijven dan weer soepel, jonge honden leren om overal aangeraakt te worden. Tientallen redenen om je hond te laten masseren of een workshop te volgen.

Omdat ik naast dieren ook begonnen ben met het masseren van mensen is Pet in the picture nu onderdeel geworden van Release Massagepraktijk. 

Wil je graag meer weten over massages bij dieren of voor jezelf ? Ga dan naar onze nieuwe website van Release.  

www.dierenmassage.be